Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (2024)

 1. Home
  1. Ontdek
  2. Meer over drank
  3. Al onze merken
 2. Johnnie Walker

Ontdek sterke merken

Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (1)

Johnnie Walker Black Label is niet zomaar een Schotse whisky; het is een waar icoon met een wereldwijde faam, samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde whisky's uit alle uithoeken van Schotland. Deze whisky is bekend, vertrouwd en geliefd over de hele wereld, en biedt een gelaagde en onmiskenbare smaakervaring. Het is een genot voor de zintuigen, een rijke en zijdezachte Blended Scotch Whisky waarvan de smaakknoppen opschrikken... hier gaat het volume van de smaak omhoog.

BEKIJK HIER ALLE JOHNNIE WALKER

Vergeet ook niet om de andere verleidelijke Johnnie Walker-varianten te ontdekken, zoals Johnnie Walker Double Black, Gold Label Reserve, Green Label en het exclusieve Blue Label. Deze whisky’s zullen je verrassen met smaakexplosies die je niet wilt missen.

Johnnie Walker Black Label

Gemaakt met meer dan 29 whisky's uit alle uithoeken van Schotland, is Johnnie Walker Black Label een explosie van smaak die ongelooflijk veelzijdig is - zijn kenmerkende smaakprofiel, met onwijs goeie balans, maakt Johnnie Walker Black Label de perfecte keuze om puur van te genieten, maar ook te gebruiken in klassieke whiskyco*cktails zoals een Whisky Sour, en om als mixdrankjes mee te creëren zoals de Johnnie & Ginger.

Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (9)

Whisky Sour

Wat heb je nodig?

 • Tumbler glas met ijs
 • co*cktailshaker met ijs
 • 50 ml Johnnie Walker
 • 20 ml suikersiroop
 • 20 ml Citroensap
 • 2 scheutjes Bitters
 • 1 eiwit van 1 ei
 • Citroenschil

Hoe maak je ‘m:

 1. Vul een co*cktailshaker met ijs.
 2. Voeg alle ingrediënten toe
 3. Schud stevig gedurende min. 20 seconden
 4. Schenk gezeefd uit in een tumblerglas met vers ijs
 5. Garneer met een stukje citroenschil.
Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (10)

Johnnie & Ginger

Wat heb je nodig?

 • Highball-glas
 • Ijsblokjes
 • 150 ml ginger Ale
 • Verse gember en steranijs

Hoe maak je ‘m:

 1. Vul een highball-glas met ijsblokjes
 2. Voeg 50 ml Johnnie Walker Black Label toe
 3. Voeg 150 ml Ginger Ale toe
 4. Voorzichtig roeren
 5. Garneer met verse gember en steranijs
Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (11)

Johnnie Walker Double Black

Johnnie Walker Double Black is een Schotse whisky die een nog diepere duik in de wereld van smaak biedt. Deze whisky is als een intense symfonie van aroma's en smaken, een meesterwerk samengesteld uit een selectie van Schotland's meest rokerige en krachtige whisky's. Het is gedurfd, avontuurlijk en perfect voor degenen die op zoek zijn naar een nog intensere smaakbeleving. Met Johnnie Walker Double Black gaat het volume van smaak niet alleen omhoog, het gaat ook nog dieper. Probeer deze whisky en ontdek een nieuwe dimensie van smaakplezier.

Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (12)

Johnnie Walker Gold Label Reserve

Johnnie Walker Gold Label Reserve is als een meesterwerk in een fles, een eerbetoon aan Schotse whiskykunst en verfijning. Deze whisky wordt samengesteld met zorgvuldig geselecteerde malt- en graanwhisky's, gerijpt in vaten van eikenhout, waardoor een unieke, zachte en rijke smaak ontstaat. Het is een viering van elegantie en subtiliteit, perfect voor degenen die de voorkeur geven aan een zachtere en toegankelijke whisky. Johnnie Walker Gold Label Reserve brengt de kunst van het whisky maken naar een hoger niveau en biedt een smaakervaring die herinneringen creëert die lang blijven hangen. Proef en ontdek de gouden standaard van genot in elke slok.

Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (13)

Johnnie Walker Green Label

Johnnie Walker Green Label is als een harmonieuze symfonie van smaken uit alle hoeken van Schotland. Het is uniek omdat het een blend is van alleen single malt whisky's uit vier verschillende Schotse regio's, waardoor het een veelzijdige en levendige whisky is die het volume van smaak op een unieke manier verhoogt. Deze whisky is als een meeslepende reis door de prachtige Schotse landschappen, waarbij elke slok een nieuwe noot van smaak toevoegt aan deze melodieuze compositie. Johnnie Walker Green Label is een viering van de natuurlijke schoonheid van Schotland en een eerbetoon aan de kunst van het whisky maken, waarbij het volume van smaak tot ongekende hoogten wordt gebracht. Proef deze levendige en evenwichtige whisky en laat je meevoeren op een smaakreis.

Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (14)

Johnnie Walker Blue Label

Johnnie Walker Blue Label is de belichaming van verfijning en kunst in de wereld van Schotse whisky. Deze exclusieve whisky vertegenwoordigt het hoogste niveau van vakmanschap en smaakbeleving, met een meesterlijke samenstelling van zeldzame en sublieme single malt en graanwhisky's. Het is als een meesterwerk in een fles, een perfect uitgebalanceerde compositie van smaken die de zintuigen betovert met elke slok. Johnnie Walker Blue Label is een eerbetoon aan de kunst van het whisky maken en wordt gekoesterd door kenners en liefhebbers over de hele wereld.

Om de diepgaande ervaring van Johnnie Walker Blue Label optimaal te benutten, is het een goed idee om eerst een slok ijswater te nemen, als verfrissing van de mond alvorens je een slokje pure Blue label neemt. Deze introductie verhoogt het 'volume' van smaak en opent de deuren naar een rijke symfonie van smaken en aroma's die je smaakpapillen prikkelen. Het is als het tunen van je gehoor voor een exclusief concert, waarbij elke slok een opwindende en krachtige track vormt in de wereld van de smaakbeleving.

Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (21)

WHISKY BUSINESS: HET VERHAAL ACHTER JOHNNIE WALKER

Het was 1819 enJohn Walker moestnoodgedwongen de familieboerderij inruilen voor een eigen kruidenierswinkel. In die tijd verkochten kruideniers voornamelijk single malts van wisselende kwaliteit. John begon deze te mengen zodat zijn whisky elke keer even goed smaakte. Dit resulteerde in 1867 in de lancering van de eerste commerciële blend van Johnnie Walker. En met succes! Inmiddels is Johnnie Walker uitgegroeid tot het grootste whiskymerk ter wereld.

HET GEHEIM ACHTER HET SUCCES? HET SCHEVE ETIKET EN DE VIERKANTE FLES

Alexander Walker, zoon van oprichter John Walker, maakte de scherpzinnige beslissing om scheepskapiteins aan te stellen als zijn scheepsvertegenwoordigers om zijn whisky's mee te nemen naar alle plekken waar schepen kwamen. Al snel was zijn unieke blend over de hele wereld verkrijgbaar.

Vierkant voor meer stevigheid

Kort daarna begon hij de beroemde vierkante fles te gebruiken om de kans op breken te verkleinen. Hij zorgde er zo voor dat nóg meer van zijn whisky geheel intact de bestemming bereikte. Hij voegde ook het kenmerkende etiket toe. Scheef geplaatst, in een hoek van precies 24 graden, zodat het nog beter opviel.

Wist je dat er elke seconde 6 flessen Johnnie Walker verkocht worden?

Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (22)

Je ziet dit omdat je niet akkoord bent gegaan met onze social media cookies.
Als je onze videos wil zien, pas alsjeblieft je cookie instellingen aan.

Voorkeuren aanpassen

ONTDEK meer Whisky

Meer weten over whisky? Bekijk dan onsWhiskyassortimentmet de mooiste flessen en aanbiedingen! Op zoek naar een leuk cadeau? Op onzewhisky cadeaupaginavind je de beste malts om cadeau te geven

Over whiskyWhisky bewaren
Over whiskyHoe serveer je whisky?
Over whiskyWelke whisky smaken zijn er?
Johnnie Walker: alles over deze prachtige whisky's | Gall & Gall (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6547

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.